Daftar sebagai agen affiliate Website Responsif disini !!!

Kami membayar sehingga 50% komisen!

Daftar Affiliate Sekarang!

Daftar affiliate

Seperti program affiliate lain. Sebelum anda memulakan promosi. Anda perlu daftar akaun dan mendapakan link affiliate anda. Sila ikut arahan dibawah untuk daftar akaun dan mendapatkan link affiliate anda.

Langkah 1 : Pendaftaran akaun

Sila klik link berikut untuk login akaun : https://my.projualan.com/  .Jika anda belum mendaftar akaun, sila klik butang ‘Open an account‘ dengan masukan butiran seperti nama, alamat, no telefon dan password akaun.


NOTA : jika anda terlupa password. Sila klik ‘Forgot your password’ untuk mendapatkan kembali password anda

Langkah 2 : Mencari produk di Marketplace

Pada bahagian dashboard, klik menu ‘marketplace‘ dan cari produk ‘DVD website responsif


NOTA : anda boleh juga promosi untuk produk lain yang ada disenaraikan di marketplace.

Langkah 3 : Dapat link promosi

Klik butang ‘link’ untuk mendapatkan link promosi serta link tempahan unik andaNOTA : setiap agen affiliate mempunyai link affiliate sendiri (username). Oleh itu, pastikan anda copy link yang betul semasa promosi. Untuk memudahkan anda membuat kenal pasti. Username anda akan dipaparkan di bahagian ‘Term of sales’ page order jika jualan tersebut adalah ditaja oleh anda.Menyemak status jualan anda!

Apabila anda telah mula promosi. Anda boleh semak status jualan anda melalui dashboard akaun Projualan.  Pastikan anda login ke akaun dan klik menu dashboard. Jika anda mempunyi pending sales, ia akan tunjuk di bahagian ‘Total Pending Commissions‘. 

Jika sale tersebut telah disahkan, ia akan tunjuk di bahagian ‘Total Approved Commissions


Apabila sale anda telah update, anda juga akan dapat emel yang dihantar oleh Projualan.


Nota : Pembayaran komisen akan dilakukan pada 30hb bulan tersebut.


Update maklumat bank anda!

Jangan lupa update bahagian perbankan anda untuk menerima komisen nanti. Login akaun anda dan klik ‘Payment Gateways’ > ‘Add New’


Selepas isi maklum bank, jangan lupa tick bahagian ‘Make this payment gateway as a default method to receive payments for your affiliate commissions. ‘untuk memastikan akaun ini digunakan sebagai akaun penerma komisen nanti. (anda boleh add akaun ke-2 jika memerlukan)


Taniah, anda telah boleh mula promosi sekarang!

Sebarang soalan boleh emel ke admin@wp2ms.com.

Ihklas,


Boon Lee