Nak belajar dalam kelas bagaimana memulakan bisnes online?

Saya tunjukkan kepada anda satu-persatu cara yang betul dan berkesan untuk memulakan bisnes secara online!


Yang bestnya.. kelas ini sesuai untuk beginner dan newbies yang tidak tahu langsung dari awal tentang cara nak mulakan bisnes online – senang cerita ‘0’ knowledge!

Berikan saya 90 saat untuk tunjukkan kepada anda kelebihan-kelebihan kelas asas bisnes online. Selepas tu, terpulang kepada anda untuk menentukan kelas ini sesuai atau tidak dengan diri anda..

Masalah orang nak mulakan bisnes online adalah tidak tahu asas/nak mula dari mana! 

Ramai yang tersilap dan mengatakan untuk memulakan bisnes online ni mudah. Dah ada Facebook, sudah boleh berniaga online.

Sebenarnya, fahaman ini adalah salah sama sekali! Kerana, Facebook hanyalah alat untuk menyampaikan mesej kepada pelanggan dengan lebih meluas dalam masa yang cepat.

Cara untuk memulakan bisnes online adalah daripada pembinaan bisnes online itu sendiri. Macam mana tu? Senang cerita, untuk memulakan bisnes online kita perlu bina dari asas.. iaitu membina sebuah kedai online. Dengan kata lain adalah website (laman web)!

Siapa Trainer untuk kelas ini?


Nama beliau adalah Ismail Ahmad

Sepanjang menceburi bidang bisnes online, beliau telah giat membina bisnes online melalui 2 laman webnya. Iaitu, www.ismailahmad.com dan www.mudahkot.com.

Selain daripada menggunakan websitenya untuk tujuan promosi dan membuat jualan, beliau juga menggunakan Pemasaran Emel untuk mengumpul database prospek. Tujuan beliau menggunakan Pemasaran Emel adalah untuk menarik lebih ramai orang supaya datang ke websitenya.

Di Internet, kita tidak mempunyai kedai fizikal yang boleh dikunjungi oleh pelanggan jika mahu melihat produk kita. Sebaliknya, kita akan menggunakan Pemasaran Emel ini untuk mempromosikan produk kita di dalam kedai online kita nanti (iaitu website). Jadi, Ismail Ahmad menggunakan pendekatan ini untuk membina bisnes onlinenya.

Bagi tujuan menarikk trafik, beliau lebih gemar menggunakan Facebook Ads untuk membawa lebih ramai pelawat datang ke kedai onlinenya (website). Kerana, seperti yang kita sedia maklum Facebook adalah tempat paling ramai orang berkumpul setiap hari.

Berbekalkan pengalaman berbisnes online ini, Ismail Ahmad bercadang mahu berkongsi ilmu dengan lebih ramai orang lain. Sebagai permulaan, beliau mahu membantu golongan beginner dan newbies untuk bersama-sama dengan beliau selama 1 hari.

Selama satu hari ini, beliau akan kongsikan kesemua formula bisnes online yang telah beliau amalkan selama ini. Oleh itu, memperkenalkan..

Kelas Asas Bisnes Online

Bagaimana seorang beginner dan newbies boleh memulakan bisnes online seperti seorang pakar!

Kelas ini adalah kelas satu hari yang akan anda belajar bersama-sama dengan kami. Di dalam kelas ini, kami akan ‘bogel’kan kesemua strategi dan teknik yang telah kami lakukan sepanjang berbisnes di online.

Sebelum tu, kelas ini HANYA sesuai untuk:


Mereka yang baru hendak berjinak-jinak dengan bisnes online, tetapi tidak tahu nak mula dari mana.


Tahu apa itu bisnes online, tetapi tidak pernah mula berbisnes online kerana takut tidak berjaya atau tiada guru yang boleh mengajar mereka.


Mereka yang pernah mencuba-cuba untuk membuat bisnes online tetapi hanya berjaya menjana 2-3 angka sebulan sahaja.

Manakala, kelas ini tidak sesuai untuk mereka yang:


Sudah tahu asas di dalam bisnes online.


Sudah menjana 4 angka sebulan tetapi mahu meningkatnya kepada 5-6 angka sebulan.


Pakar dan otai dalam bisnes online.

Kerana, apa yang akan kami kongsikan di dalam kelas ini adalah perkara-perkara asas yang perlu dilakukan di dalam sesebuah bisnes online. Jadi, kami tidak mahu membuang masa anda yang sudah tahu dan mahir dengan selok-belok bisnes online ini.

Biar kami mengajar mereka yang betul-betul tidak tahu tentang bisnes online ini sahaja.

Apa yang akan anda pelajari selama satu hari ini?

Di dalam Kelas Asas Bisnes Online ini, kami akan tunjukkan kepada anda 3 asas utama untuk membina sebuah bisnes online:

1) Asas membina kedai online

  • Kenapa perlu membina website?
  • 4 jenis website yang anda boleh bina sebagai kedai online


2) Langkah-demi-langkah serta tutorial membuat website menggunakan Wordpress

  • Cara membeli domain dan hosting
  • Cara create email POP
  • Cara install software Wordpress
  • Cara install plugin
  • Cara customize website
  • Setting theme
  • Setting menu
  • Setting contact form
  • Setting email form
  • Setting gallery
  • Setting product page
  • Setting gateway payment

3) Asas mengumpul database prospek

  • Kelebihan menggunakan Pemasaran Emel sebagai senjata pemasaran bisnes online
  • 2 jenis autoresponder yang boleh mengumpul database prospek

4) Cara setup autoresponder percuma

  • Untuk permulaan, anda akan pelajari setting autoresponder percuma

5) Cara setup autoresponder berbayar

  • Cara setup optin di website
  • Cara create campaign
  • Cara setup autoresponder
  • Cara setup newsletter
  • Tips penting dalam email marketing

6) Asas promosi di Internet

  • Tarik trafik daripada Facebook ke website anda untuk menghasilkan jualan
  • Pemahaman asas tentang Facebook Ads : Ads murah atau jualan banyak?
  • Setting email percuma dahulu

7) Promosi menggunakan Facebook Ads

  • Cara buat market research
  • Cari produk atau servis untuk dijual
  • Tip-tip penting semasa membuat Facebook Ads

Saya berminat nak join kelas ini. Apa yang perlu saya bawa?

Kelas ini adalah kelas praktikal selama satu hari; bermula dari jam 10 pagi hingga 6 petang.

Apa yang perlu anda bawa hanyalah buku nota, laptop / tablet / iPad serta broadband (optional)

Kerana, kami akan kongsikan kesemua ilmu yang kami ada kepada anda.

Pilih tarikh yang anda boleh hadir

Kelas Asas Bisnes Online akan berlangsung selama 2 hari pada 5 & 6 November 2016. Kedua-dua hari ini, kami akan ajar perkara yang sama. Jadi, anda boleh pilih di antara 2 tarikh ini. Antara anda mahu pergi pada 5 haribulan atau 6 haribulan. Keputusan berada di tangan anda..


Kelas Asas Bisnes Online

  • Tarikh: 5 November 2016
  • Lokasi: Dewan Seminar
  • Masa: 10 pagi - 6 petang

TEMPAH UNTUK 5 NOVEMBER 2016

Kelas Asas Bisnes Online

  • Tarikh: 6 November 2016
  • Lokasi: Dewan Seminar
  • Masa: 10 pagi - 6 petang

TEMPAH UNTUK 6 NOVEMBER 2016

Ok, saya faham. Jadi, berapa banyak yang perlu saya laburkan untuk masuk ke dalam kelas ini?

Dengan nilai yang anda laburkan untuk masuk ke dalam kelas ini, anda akan dapat:

  • Belajar cara betul untuk membina sebuah bisnes online.
  • Balik dari kelas ini, anda sudah ada sebuah kedai online sendiri.
  • Serta, anda sudah tahu cara untuk mengumpul prospek dan membuat iklan melalui Facebook Ads.
  • Dan, bonus sebuah ebook Rahsia SEO – Bagaimana menaikkan ranking laman web ke tempat nombor satu di Google (akan diberi secara berperingkat selepas kelas)

Harga Kelas Asas Bisnes Online adalah..

HANYA RM150 SAHAJA!

Harga kelas ini akan berubah dari masa ke semasa mengikut permintaan daripada peserta Kelas Asas Bisnes Online. Untuk permulaan, kami mulakan dengan nilai RM150.

Tak sabar rasanya untuk saya berjumpa dan belajar dengan Tuan Ismail Ahmad. Macam mana nak tempah?

Terima kasih dan tahniah kami ucapkan kerana anda berminat mahu join Kelas Asas Bisnes Online ini. Kami tidak akan mensia-siakan usaha anda untuk berjaya di dalam bisnes online ini.

Kami akan cuba sebaik mungkin untuk mengajar anda supaya anda berjaya seperti orang lain juga. Tanpa membuang masa lagi, klik butang di bawah ini untuk mula menempah..


Ikhlas,

Ismail Ahmad

Trainer Kelas Asas Bisnes Online

PS: Jika anda seorang beginner dan newbies, anda sesuai untuk masuk ke dalam Kelas Asas Bisnes Online ini.

PSS: Kemungkinan harga kelas akan naik dari masa ke semasa. Di dalam perancangan, harga akan naik sehingga RM399-RM499 (ikut kepada bajet semasa membuat kelas). Jadi, untuk permulaan ini anda boleh masuk dengan harga RM150 sahaja. Sebelum terlambat (harga naik).. TEMPAH SEKARANG!